Midi Klavye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

midi-klayve-secimi

Midi Klavye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Midi klavye seçiminde dikkat edilmesi gerekenler için örnekleme yolunun daha yalın ve kolay aktarılabilir olduğunu düşündüğümüz için, bol bol örnekli bir makale okuyacaksınız. Öncelikle, dış kasa ve markadan markaya veya modelden modele göre değişen dikkat edilmesi gereken özelliklere gelecek olursak, tuşesi iyi midi klavye seçimi yapmanız gerekmektedir. Bunun için, maalesef ürün ile temas etmeden sadece güvene kalmış bir şekilde ürün yorumlarına göz atmanız gerekmektedir. Ancak, midi klavye tuşesi eğer iyiyse, sizlere kaliteli bir piyanoyla aynı dokuyu yaşatabilir diyebiliriz. Bunun dışında, tekerlekli kontrol panelleri oldukça fazla tercih edilmekte ve dikkat edilen diğer bir unsurdur. Bunlar ek olarak, tuş sayısı da kullanacağınız işlere göre önemli araştırmanız ve profesyonelliği sizlerin seçimine kalmış diğer bir husustur. İçerik olarak özelliklere gelecek olursak, bildiğiniz üzere donanım ve özellik konusunda bir cihaz ne kadar zenginse, o kadar iyidir. Bunun için, hız seçeneği kademe sayısı, içerisinde bulunan kayıtlı ton, şarkı ve ses gibi hafız özellikleri, aynı anda kaç tuşa basabileceğiniz, MIDI çıkış, MIDI giriş ve kulaklık girişi gibi önemli donanımsal özellikler, kullanacağınız yazılımla uyumlu olması, fonksiyon seçenekleri ve eklenebilir fonksiyon seçenekleri, kontrol paneli, dijital ekran göstergesi ve efekt kontrolü olmak üzere her şeyi yönetebilme imkanı veren ve profesyonellik seviyeniz arttıkça performansı yetersiz gelmeyecek midi klavye modelleri tercih etmeniz gerekmektedir. Bir den fazla örneğin bulunduğu bu başlıkta, her bir özelliği açmaya çalışsaydım makale oldukça karmaşık bir hale alacaktı. Ancak, genel olarak özetlemek gerekirse, yönetim paneliniz ne kadar detaylı olursa, özellik bakımından cihaz ne kadar zengin olursa ve Tuşesi iyi midi klavye modeli de seçtiyseniz, dilediğiniz ürünü satın alabilirsiniz. Ancak, eğer gereksinimlerinizi daha az özellikli bir midi klavye modeli karşılıyorsa, o ürünü almanızda daha mantıklı oalcaktır.


Midi Klavye Tavsiye
Midi Klavye Tavsiye, genel olarak revaçta olan ürünlerden seçtiğimiz alt bölümde yazan ürün listesinde, herhangi bir iyi kötü sıralaması yapmadan her fiyat aralığa ait ürün tavsiyeleri vermeye çalıştık.
Midex Mini Keyboard 25
Midex MDK-25
Midex Mdk-61
Novation Launchkey Mini Mk3
Yamaha P45
Yamaha NP V60
Novation Launchkey 49 MK2
Nektar Impact LX25+ USB
Nektar LX49+
Nektar LX61+
Nektar SE25

 

Midi Klavye Hakkında Sık Sık Sorulan Sorular


Midi Klavye İçin Ses Kartı Almalı Mıyım?
Midi klavye için ses kartı almalısınız. Nedeniyse, bilgisayara bağlamak için gerekli olan bu donanım, ekstra bir cihaz eklediğiniz zaman mikrofon veya enstrüman gibi, bilgisayara bağlayabilmeniz için yeterli giriş bırakmayacaktır. Ek olarak, tam performans alabilmeniz için bir ses kayıt stüdyosunda olmazsa olmaz ürünler arasında da geçmektedir. Son olarak, ses programlarında tüm cihazları görünür yapıp profesyonel bir kayıt ve efekt yapmak istiyorsanız, ses kartı, midi klavye, mikrofon ve bunlara benzer cihazları almakla başlamanız gerekmektedir.

 


Midi Klavye Kullanım Alanları Nerelerdir?
Midi klavye için kullanım alanları oldukça geniştir. Anlık eylemlerde veya efekt yapma gibi birçok işe yarayan bu enstrümanlar, ses kayıt stüdyosu ve buna benzer birçok alanda aktif olarak kullanılmaktadır. Ekstra, canlı performans sırasında da efekt katmak için ve melodi için kullanabilme imkanı sağlamaktadır.

 

Midi Klavyeleri İncelemek İçin: https://www.yonkamuzikmarket.com/Midi-Klavye

 

 

Etiketler: midi klavye önerisi, midi klavye tavsiye,
Ağustos 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR