En İyi Kalimba Markası

En İyi Kalimba Markası

En İyi Kalimba Markası  

En İyi Kalimba Markası yazımızı, siz değerli okurlarımız için derleyip hazırladık. Bu yazımızda Kalimba ile ilgili fikir sahibi olabileceğiniz ve hangi markanın bu enstrümanı daha kaliteli ürettiği hakkında merak ettiğiniz bütün sorulara cevap bulabileceksiniz.

Hadi gelin zamanla bütün dünyayı etkisi altına alan kalimbaları daha yakından tanıyalım. 

Keyifli okumalar. 

Kalimba Tarihçesi 

Kalimba (diğer adlarıyla Mbira, Likembe, Huru, Matepe, Njari), Afrika menşeili olup; Genellikle 17 adet birbirinden farklı uzunlukta metal parçaların bir araya gelerek ahşap bir gövdeye oturtulduğu, iki el ile tutularak başparmakların bu metalleri bir kanun edasıyla titreştirmesiyle, huzur verici ve rahatlatıcı tınılar yayan küçük bir enstrümandır. Bir nevi piyano-kanun koalisyonu gibi görülen bu minik enstrüman bazı toplumlarda Başparmak Piyanosu olarak da bilinir. Kökleri uzun yıllar öncesine dayanan kalimba Afrika Kıtasının birçok ülkesinde önemli törenlerde, düğünlerde ve bilumum eğlence seremonilerinde baş köşede yerini almıştır. Kendisi küçük ama etkisi hayliyle büyük desek yanılmış olmayız. 

Kalimba Kullanım Alanları

Neredeyse cep boy diyebileceğimiz kadar minimal bir müzik aleti olan kalimba, gittiğiniz her yere götürebilme, arkadaş ortamınızda katıla katıla eşlik edebilme ve şarkılar söyleyebilme ayrıcalığını sizlere sunmakta. 

Yerel ve gizemci bir enstrüman olan kalimba, geçmişte psikoloji ve ruh sağlığı alanlarında tedavi aracı olarak, günümüzde ise hala ses meditasyonu konsantrasyon tedavileri vb. rahatlama ritüellerinde kullanılmaktadır. Eğer siz de yoğun iş/okul temposundan bunalmış bir şekilde eve dönüyorsanız, kalimbayı adeta bir rahatlama seansı gibi kullanıp, üstünüzdeki bunalım hissiyatını bu şekilde atabilirsiniz. 

Kalimba çalarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Her enstrümanda olduğu gibi kalimbada da bir eseri ilk başlarda çalmak kolay olmayacaktır. Size tavsiyemiz bir eseri çalmaya başlamadan önce şarkıyı kısımlara ayırıp, bu kısımlar üzerinden pratiklerinizi arttırarak devam etmeniz ve pratiklerinizde kendinizi tamamlanmış olarak hissettiğinizde bir bütün olarak eseri icra etmeniz. Çünkü pratik yaptıkça hata payınız azalacaktır ve gelişebildiğiniz bariz olarak görülecektir. Bir diğer husus, kalimba üzerindeki tuşlara uyguladığınız kuvvetin şiddeti. Kalimba tuşlarından ses elde edebilmek için çok kuvvet uygulamanıza lüzum yoktur. Tuşları hissedip aşinalık kazandıkça uygulayacağınız kuvvetin ne kadar kararında olacağının farkına varacaksınız. 

Kalimba Tuş Düzeneği

Şimdi de kalimbanın üzerindeki numaralandırılmış tuşların ifade ettiği notaları beraber inceleyelim. Sırasıyla;

3 adet Do (C)

3 adet Re (D)

3 adet Mi (E)

2 adet Fa (F)

2 adet Sol (G)

2 adet La (A)

2 adet Si (B)     

 olmak üzere numaralandırılmıştır.

Hangi Kalimbayı Almalıyım?

Biraz da kalimba alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsedelim; 

Öncelikle güzel ve kaliteli bir kalimba edinmeden önce sizlerle paylaşacağımız özellikleri mutlaka göz önünde bulundurun. Çünkü iyi bir enstrüman, iyi bir ses kalitesine, iyi bir ses kalitesi, kaliteli içeriklere yol açar.

Kalimbayı bir bütün haline getiren hammaddelerin imitasyon değil de doğal olmasına dikkat edin. Paslanmaz çelikten olan materyallere ve doğal ağaç kökenli bir kalimbaya sahip olursanız bu size hem üst düzey bir ses kalitesi hem de uzun yıllar boyunca deforme olmadan çalabilme imkânı sağlayacaktır. 

 

Son olarak, En İyi Kalimba Markası adı altındaki yazımızda sizlere faydalı olabileceğini düşündüğümüz bilgileri vermeye çalıştık ve umarım bu bilgiler siz değerli okurlarımız için faydalı olacaktır.

Etiketler: en iyi kalimba markası, kalimba fiyatları, kalimba önerileri
Ekim 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR