Kalimba Nasıl Çalınır ? Kolay Öğrenme Yöntemleri

kalimba-nasil.calinir

Kalimba nasıl Çalınır?
Son zamanların en çok merak edilen enstrümanı ile karşınızdayım. Güney Afrikaya ait olan bu eşsiz müzik aleti sıralı ve belirli bir düzen ile tahta zemin üzerine sabitlendiği metal parçaları olan müzik aletidir. Kalimba dışında ‘’Mbira’’ olarak ta adlandırılan bu çalgı aleti oldukça küçük bir yapıdadır. Kendine özgü ses karaterine sahip olan bu enstrüman tuşlu müzik aletlerine kullanım yani icra bakımından çok yakındır. Sadece bu eşsiz ürünü kullanırken dikkat edilmesi gereken unsurlar ve tutma biçimi bulunmaktadır. İşte bende bu konuda yapmış olduğum kapsamlı ve detaylı incelemeleri sizlerin aklınız da bulunan soru işaretlerini gidermek için en iyi şekilde aktaracağım. Öncelikle her müzik aletinde olduğu gibi bu enstrümanı da hayal gücünüz odağında birçok ses projesi ve müzik türünde oldukça verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Kalimba oldukça küçük bir yapıya sahip olan kendine özgü sese sahip ve son yıllarda geniş kitlelere ulaşmış olan çalgı aletidir. 

 

Kalimba Modellerini İncelemek İçinhttps://www.yonkamuzikmarket.com/kalimba


İki elin arasına konumlandırılarak performans edilen ve iki elimizin baş parmakları ile kullanılan enstrümandır. Baş parmağımız dışında olan iki elimizdeki işaret parmaklarımızı ise bu ürünün sağ ve sol yanlarına sabitleyerek bulunduğu pozisyonun bize olan konumunu en ideal hale getirebiliriz. Diğer parmaklarımız ile de ürünün alt kısmını kavrayarak ister ayakta, ister oturarak icra edebileceğimiz eşsiz bir üründür. Kaba parmak yapısına sahip olan kişiler için kullanılması güç olan ve çok zarif bir enstrümandır. 


Baş parmak piyanosu olarak kabul edilen bu mini müzik aletinden elde edebileceğiniz ses ürünleri sadece hayal gücünüz ile sınırlıdır. 1950 yılından bu yana dünya çapında bilinirliğe sahip olmaya başlayan bu müzik aletinin farklı ses ve tonlara sahip çeşitleri de bulunmaktadır. Genellikle üzerinde bulunan levhaların boy ve kalınlıkları türüne göre çeşitlenmekte üzerinde bulunan parçaların sayıları artıp azaldıkça da ses genişliği artmaktadır. Minik olduğuna aldanmayın ürettiği eşsiz tınılara mest olacak ve elinizden bırakamayacaksınız. Bu enstrümana merak sarmış biri iseniz mutlaka kaliteli bir kalimba ile yola koyulmalı, periyodik ve düzenli bir şekilde pratik yapmalısınız. Ürünü kullanırken mutlaka dik bir açıda olmalı en doğru şekilde nefes kontrolünüzü yapabilmelisiniz. Gelişime açık biri olmalı sürekli olarak bu alanda nota ve kulak bakımından kendinize bir şey katmak için çaba göstermelisiniz. Tüm enstrümanlarda olduğu gibi emek ve gönül verdiğiniz takdir de kalimba ile elde edebileceğiniz performanslar sürekli olarak gelişecek ve lezzet kazanacaktır. Kalimba nasıl çalınır konusuna ise birçok açıdan cevap vermenin yanı sıra benim sizlere tavsiyem mutlaka en kısa zamanda bu müzik aletini doğru bir tedarik noktasından satın almalısınız.

 

 

Daha Fazlası İçinhttps://www.yonkamuzikmarket.com/

 

Etiketler: Kalimba Nasıl Çalınır
Mayıs 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR