Trompet

Trompet askeri borazan olarak bilinen nefesli tür müzik aletidir. Geçmişten günümüze dek özgün yapı özelliklerini koruyarak gelen bu enstrüman günümüzde de birçok alanda verimli bir şekilde değerlendirilmektedir. Bildiğiniz üzere zaman çok hızlı geçmekte ve teknoloji birçok ses ekipmanına birçok unsur katmaktadır. Bu gelişmişlik esnasında yok olan yani unutulan enstrümanlar olduğu kadar da kendine has yapı ve ses özellikleri sayesinde tutunabilen çalgı aletleri bulunmaktadır. Bu eşsiz çalgı aletlerinin başında ise trompet gelebilir. Çünkü trompet oldukça köklü bir geçmişe sahip olmakla birlikte askeri, dini, spor, orkestra ve benzeri alanlarda sıklıkla değerlendirilmektedir. Trompet çalma teknikleri, kendine has çeşitleri, yapısı ve ürettiği ses karakteri bakımından ayrı ayrı ele alınabilir. Biz ise trompeti öncelikle en iyi şekilde öğrenebilmeniz adına yapısından başlayarak ele alacağız. Trompetin yapısı ile ilgili bilgilere sahip olmak için yazımızın devamını dikkatli bir şekilde inceleyiniz.

Trompet yapı bakımından 3 temel unsurdan meydana gelmektedir. Silindirik şeklinde nefes geçiş kalanı olarak değerlendirilen boru yapı, ağızlık yani bek kısmı ve pistonları olarak kabul edebiliriz. Elbette günümüzde sıkça değerlendirilen trompetin yapı özelliklerini sizlere aktarmaktayım. Pistonlara sahip olmayan trompet modeli de mevcuttur. İşte tam bu noktada trompet çeşitleri karşımıza çıkmaktadır. Naturel olarak kabul edilen pistonsuz boru trompet ve kromatik olarak adı geçen pistonlu trompet modelleridir. Pistonsuz trompet bu eşsiz enstrümanın ilk örnekleri olmakla birlikte günümüzde de hala kullanılmaktadır. Ayrıca pistonlu trompetin gelişimi ve günümüz yapı özelliklerine erişimi 1826 yılında bu yana olmuştur. Bluhmel ve Stölzel adlı iki alman aracılığı ile belirtilen yıllarda natürel trompete 3 adet piston ilave edilerek günümüz halini almıştır. Ayrıca trompetin kalak kısmına konumlandırılan sürdin yani susturucu sayesinde caz tınısı elde edilerek ses karakteri değiştirilebilmektedir. Temin edebileceğiniz farklı ses tonlamalarına sahip birçok trompet susturucu modeli mevcuttur. M.Ö. 1480’li yıllara kadar uzanan geçmişe sahip trompet modellerini günümüzde koruyup, değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Oldukça detaylı bir şekilde ele aldığımız üflemeli ve nefesli enstrüman olan trompet hakkında meraklıları için bir diğer önemli kısma birlikte göz atabiliriz. Trompet fiyatı hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar yazımızın devamında yer almaktadır.

Trompet Fiyatı

Trompet fiyatı oldukça çeşitlilik göstermekle birlikte kişinin taleplerine göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Elbette tüm özellikler sese ve kullanıma belirli oranlarda etki edebilse de kaplama ve çeşitli malzemelerden üretilen trompet modellerine eşsiz değerler katabilmektedir. Bu sayede günümüzde trompet fiyatı 1.400 Türk lirasından başlayarak 40 hatta 50 bin Türk lirasına kadar uzanabilen maliyeti fiyatlarla elde edilebilir. Krom, pirinç, gümüş, altın ve benzeri birçok farklı ürünün değerlendirilerek karşımıza çıkabilen bu çalgı aletini mutlaka profesyonel tedarik kanallarından temin ediniz. Oldukça maliyetli bir olduğu ve piyasada nadir olarak değerlendirildiği için mutlaka konu hakkında sizlere her açıdan yardımcı olabilecek satış noktalarını değerlendiriniz. Ayrıca kullanım alanlarınız, kullanım düzeyiniz, amaçlarınız ve bütçeniz odağında trompet modellerini göz önüne alarak sizlerin ihtiyaçlarına uzun vadede cevap verebilecek modelleri satın almalısınız.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR